Pilates

Joseph Pilates upptäckte att om man använder kropp och sinne tillsammans kan man stärka de djupa hållningsmusklerna och rätta till muskulär obalans, förbättra hållningen, skydda ländryggen och ge spänst åt hela kroppen. Han talade om vikten av fysisk aktivitet för vår hälsa, både för att stärka vårt immunförsvar och behålla en stark och rörlig kropp livet ut.

I början av 1900-talet utvecklade Joseph Pilates en träningsform där muskelarbetet koordineras med andningen. Som barn led han av många sjukdomar, som till exempel astma och han försökte att stärka sin mentala hälsa och kropp genom att förena inslag av kampsport och meditation med styrke- och konditionsträning. Hans intresse för träning fortsatte, han studerade både österländsk och västerländsk träningslära, och vid femton års ålder var han en frisk ung man.

År 1926 lämnade Joseph Tyskland och öppnade en studio i New York tillsammans med sin blivande fru, Clara, som var sjuksköterska. Snabbt blev träningsformen populär bland dansare, skådespelare, gymnaster och elitidrottare. Hans träningsprogram, som helt enkelt kallas pilates, har nu lärts ut i mer än åttio år och har de senaste åren blivit en populär träningsform över hela världen.

Pilates hette från början "Contrology". Reformer, Cadillac, Ladder Barrel och Stability Chair är namn på maskiner som Joseph Pilates har skapat och som finns på Harmonia Pilates Studion i Norrköping. I alla dessa maskiner förutom Ladder Barrel jobbar vi med fjädrar som motstånd.

Pilates är en träningsform som passar alla oavsett ålder och träningsnivå, alltifrån nybörjare till elitidrottare. Det är extra bra för dem som har opererat höften och knät, har en protes, har ont i ryggen eller axel, för de som har artros eller som behöver förbättra sin rörlighet (till exempel löpare, MMA-killar och tjejer, fotbollspelare mm.)

Hos mig kan du börja träna när som helst - vi kör pilates i maskiner vid olika tider, och under varje tillfälle hjälper jag dig med de övningar som passar bäst för just dig och dina behov. Du kan köpa 10 ggr-kort eller helt enkelt betala varje gång du kommer till mig. 

Alla mina tider finns på bokadirekt.se där du enkelt kan boka en tid som passar dig. Är det så att du inte hittar någon tid som passar kan du skicka ett mail, så hittar vi en tid som fungerar in i ditt tidsschema.

Du bokar en tid för varje tillfälle och bestämmer själv om du vill ha en stående tid eller ändra tid från gång till gång.

Välkommen till Harmonia Studio - det första steget till en hållbar kropp!

Pilates Matworkout

 

För er som inte vill träna i maskin erbjuder jag MattClass (pilates på mattan), där vi använder olika redskap och vår egen kropp. Det är ett pass som har otroligt bra övningar för rygg och coremusklerna, där vi tränar hela kroppen under 60 minuter.

Jag lägger upp en kurs med 10 fasta tillfällen som kostar 1500 kr.

Anmäl dig om du har intresse att träna på plats.

Tiderna måndagar och onsdagarna kl.17.15-18.15

Vill du vara med i en av mina grupper? 

Kontakta mig via e-mail [email protected] 

 

 

 

Välkommen//

Boka tid