Träning x Prestation

24 april 2019

Vad är du ute efter med din träning?


Det är viktigt att kunna särskilja träning och prestation.

För en liten andel av svensk befolkningen går träning och prestation hand i hand eftersom man tävlar, representerar ett land,  ett lag, en idrottsförening, en klubb, och tävla i olika mästerskap och då brukar man periodisera sin träning för att toppa formen under en viss period av säsongen för att få de bästa förutsättningar under tävlingarna, matcher,m.m.

Det fungerar som ett jobb för dessa människor och de ska prestera och göra bra ifrån sig för att fortsätta få sponsorer, för att fortsätta vinna eller kämpa för medaljer, de ska försöka få sitt lag mellan de bästa och så vidare.

Sedan kommer en till grupp som kanske inte ligger på topp på elitnivå men vill ändå klara av vissa mål, springa under en viss tid på ett lopp och tävla på motionärsnivå, seniornivå. Som åker till olika tävlingar och bekosta de själva eller kanske till och med få lite hjälp med kostnader men gör det mest för sin egen skull. De har själva sina egna mål men jobbar vid sidan av sin träning.

En stor del av vårt samhälle behöver inte alls prestera med sin träning, bara ifall man själv vill det.

Varför är man så jävla rädd att komma igång med träning?

Varför gör man en så stor grej av det?

Jo. För att i det här samhället vill alla var så duktiga hela tiden och inte visa sina svagheter eller som jag föredrar att säga till mina kunder, utvecklingsområden. man vill ju jämföra sig med andra och är inte alls nöjd med det man ha.

Man är ju inte svag! Man är inte tillräckligt stark ännu!

Man är inte dåligt! Man är ju inte tillräcklig skicklig ännu!

Det finns utvecklingspotential inom oss och det är det vi behöver lyfta fram.

Till och med barnen är ju rädd att misslyckas.

Vad är problemet? Jo. För att varenda liten skutthopp barnet tar ropar mamma eller pappa att man har varit duktig. Då skapar vi den känslan att allt handla om prestation och inget annat.

Rörelse ska vara kopplat till välmående, bättre syreupptagningsförmåga, starkare skelettet, bra minne, bättre inlärningsförmåga, depressions dämpade, m.m.

Sluta vilja få bekräftelse för varenda liten grej du gör för att ingen har tillräckligt tid för att bekräfta hela tiden. Det är orimligt.

Vi vill se er!

Vi vill ser er glada och nöjda med den insats ni gör oavsett hur många kg du ta i en knäböj. Ärligt talat jag skiter i det fullständigt. Jag vill se mina kunder som har haft besvär med kroppen att kunna göra sina vardagsaktiviteter igen, få livsglädje för att de har tagit hand om sig och följt upp vår plan.

Jag vill se att en kund som har varit skadat en lång period som vill börja springa igen att kunna göra det.

Jag vill se dig och dina behov och inte hur många burpees du gör. För mig det är irrelevant. Vi ska inte vara rädda på att misslyckas. Det är det som bygger oss att bli starkt eller starkare. Att vi inte ger oss, att vi skapar förutsättningar för att vi  ska prova göra det man vill väldigt många gånger tills man klara det. Om man inte ens har försökt har vi ingen anledning att vara rädda för i onödan. Det är bara vi människor som har den förmåga att ha ångest, att vara rädd och inte våga.

Du väljer själv hur du vill ha i ditt liv och det är upp till dig, absolut. Det jag vill förmedla är att vi ska vara mer modiga och våga ta steget, våga satsa på sig själv. Våga oavsett vad det blir.

Våga att vara lycklig.

Våga att lyckas och snubbla flera gånger ifall det behövs…… VÅGA.


Kram till er alla//